Sanatla Nefes Alınan Şehir Avcılar

Sanatın ve sanatçının toplumdaki yerinin büyük önem taşıdığının farkında olan Avcılar Belediyesi, her fırsatta Avcılarlı hemşehrilerini gerek sanatsal eğitim faaliyetleri, gerekse sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Sanatsız kalan toplumların bir ayağının topallayacağı bilinci ile hareket eden Avcılar Belediyesi’nin gelenekselleşerek devam eden Ramazan ayı konserleri tüm hızı ile sürüyor. Avcılar Belediyesi tarafından ücretsiz düzenlenen konserler, Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Kent Ormanı Parkı  Nejat Uygur Sahnesi'nde izleyici ile buluşuyor.

TAN TAŞÇI KONSERİNDE FİLM SÜRPRİZİ

17 Haziran Cuma akşamı sahne alan Tan Taşçı, sevenleriyle buluştu. Sahnede birbirinden güzel şarkıları ve dansları ile izleyicileri coştururken, bir sürpriz de Yavuz Seçkin’den geldi. Yavuz Seçkin yeni çıkacak filminin, son sahnesinin çekimi için sanat kenti Avcılar’ı tercih etti.

‘‘GRİPİN’’ İLAÇ GİBİ GELDİ

18 Haziran Cumartesi akşamı konuk olan Gripin grubu, binlerce kişi tarafından ayakta izlendi. 18 şarkı seslendiren Gripin grubunun solisti Birol Namoğlu’nun bateri çaldığı konserde, binlerce kişi şarkılara eşlik ederek, yerlerinde dans etti.

SUZAN KARDEŞ : ‘‘TÜRKİYE YUGOSLAVYA GİBİ OLMAYACAK ’’

19 Haziran Pazar akşamı devam eden konserler de, Suzan Kardeş Avcılar’ı aşka getirdi. Halaylar eşliğinde dinleyicilerine muhteşem bir gece yaşatan Suzan Kardeş, “Biz çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ben Yugoslavya’da doğdum ve ne hale geldi gördünüz. Ama biz öyle olmayacağız inşallah… Bütün Türkiye’yi geziyoruz Balkan enstrümanlarıyla. Hep beraber söyleyeceğiz. Herkesin yüreğine dokunsun. Çünkü biz öyle bir ülkeyiz ki, öyle el ele yaşayacağız hep, hiç ayrılmayacağız. Kürdü, lazı, Çerkezi, Alevisi, Hıristiyanı, Müslümanı… Haydi, bakalım çalalım” diyerek yüreklere dokundu.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, konser veren sanatçılara, Avcılar Belediyesi adına çiçek ve plaket verirken teşekkürlerini iletti. Yaptığı konuşmasında ‘‘Suzan Kardeş, Anadolu’nun her köşesinden söylediği türküler ile bugün ihtiyacımız olan mesajı verdi. Bizim de burada, her zaman dile getirdiğimiz gibi, bu Ramazan akşamında da söylüyoruz, Avcılar’dan İstanbul’a, Türkiye’ye ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, bize emanet ettiği, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.’’dedi.

10’uncu Yıl Marşı’nın, hafızalardan çıkartılmaya ve unutturulmaya çalışıldığı günümüzde, hep bir ağızdan, büyük bir coşkuyla ve ayakta söylenmesi ile konser sonlandı.