Nejat Birdoğan Avcılar’da Anılmaya Devam Ediyor

Avcılar Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Nejat Birdoğan'ı Anma Etkinliği” ne Dr. Erdal Şalikoğlu, Halil Nebiler, Hasan Kaplani ve Nejat Birdoğan’ın yeğeni Sara Poyraz panelist olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli Nejat Birdoğan'ın yaptığı araştırmalarla ülkenin tarihine ışık tuttuğunu belirtirken;  “Nejat Birdoğan, Anadolu’nun gizli kalmış kültürünü araştıran, edindiği bilgileri evrensele taşıyan, bir kültürü türküleriyle, edebiyatıyla, tarihsel ve bilimsel yönleriyle araştırıp bizlere sunmuştur. Bizler Avcılar’da onunla tanışmış olmanın ve böyle önemli bir değeri de yaşatmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.

ŞAİR, YAZAR, ÖĞRETMEN

Başkan Dr. Toprak’ın konuşmasının ardından Nejat Birdoğan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Avcılarlı vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.  Panelle devam eden etkinlikte konuşan Dr. Erdal Şalikoğlu Nejat Birdoğan’ın şiirlerinin analizini yaparken, gazeteci Halil Nebiler ise siyasi yönlerini anlattı. Nejat Birdoğan’ın yeğeni Sara Poyraz yaşadıkları anıları anlatırken Halk Ozanı Hasan Kaplani sanatçı yönlerini anlattı.

Panelin ardından, Halk Ozanı Hasan Kaplani eline aldığı bağlaması ve seslendirdiği türkülerle dinleyicilere hüzünlü anlar yaşattı. Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ‘Nejat Birdoğan'ı Anma Etkinliği' Başkan Dr. Toprak'ın katılımcılara plaket sunumu ile son buldu.