Bulgaristan’dan Avcılar’a Anlamlı Ziyaret

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ve Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’yi ziyaret etti.

Yapılan toplantıda kadının sosyal yaşamda daha fazla yer almasının, ekonomik yaşama daha fazla katılmasının, dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğinin altı çizilirken, kadın girişimcilerle birlikte yapılması düşünülen KOBİ( Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) ortak projeler konuşuldu.

İLKLERİN BELEDİYESİ AVCILAR

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar’ın balıkçı köyü olmasını ve kuruluşunu, Bulgaristan üzerinden yaşanan göçlere ve gelen göçmenlerin Firuzköy’ü kurmasını anlattı. Komşumuz Bulgaristan’ı kardeş olarak gördüğümüze ve yaşam biçimimiz ile toplum yapılarımızın birbirine çok benzediğine değinen Başkan Dr. Handan Toprak Benli ; ‘‘ İki yıl önce göreve geldiğimizde kurduğumuz ilk müdürlüklerden birisi de Kadın Müdürlüğü oldu. Türkiye’nin ilk ilçe Kadın Müdürlüğü’nü kurduk.Aynı zamanda Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin yönetim kurulundayım ve Kadın Komisyonu başkanıyım. Amacımız, kadını toplumsal yaşama kazandırmaktır. Bu amaçla yaptığımız projeleri önce Avcılar’da gerçekleştiriyoruz. Sonra diğer sosyal demokrat belediyelerde kullanılmak üzere bu projelerimizi modelliyoruz ’’ dedi.

Geçen yıl da Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’nin ilkini Avcılar’da yaptıklarını hatırlatan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, kadınların toplumdaki varlığının şehir yaşamı ve yönetimi üzerindeki etkilerinin yanında, kadın belediye başkanlarının cinsiyet eşitliği temellerinde kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan projelerini de ele alacaklarını söyledi.

GÜÇLÜ KADINLAR BAŞARILI TOPLUMLAR YARATIR

Avcılar’ın başarılı ve güçlü bir başkanı var, başarılı bir siyasetçiyle tanışıyor olmaktan dolayı mutluyum diyen Nadezhda Neynsky ; “Kadınların ihtiyacı olan şey cesarettir. Sizin gibi güçlü ve başarılı bir kadın belediye başkanına sahip olmaları onlar için büyük bir avantaj, aynı zamanda sizin gibi örnek alabilecekleri rol model olması da özgüvenlerini artıracaktır ’’ dedi.

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov’da her türlü iş birliğine hazır olduklarını, çok verimli bir şekilde çalışacaklarına inançlarının tam olduğunu belirtirken; ‘‘ Destekleriniz ve gösterdiğiniz ilgi ile alakaya çok teşekkür ederiz’’ dedi.

Nazik ziyaretleri için Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky’e ve Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov'a teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli kendilerine çalışmalarında başarılar diledi. Hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.