Avcılar’da Sanat Eğitimi Sonrası Konserleri

Avcılar’da ‘Yılsonu Etkinlikleri’ yoğun programına hız kesmeden devam ediyor. Avcılar Belediyesi Kent Enstitüleri küçük yaş grubu öğrencilerinin müzik ve dans gösterileri izleyicilere sanat dolu bir gece yaşattı.

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen, Cihangir Kent Evi öğrencilerinden oluşan gösteriye, Avcılarlı sanatseverlerin ilgisinin yoğun olduğu görüldü.

İlk bölümde yaşları 8 ile 12 arasında değişen 25 bağlama öğrencisi sahne aldı. Ardından yaşları 5 ile 9 arasında değişen, 58 bale öğrencisi sahneledikleri performans ile izleyicilerin beğenisini kazandı. Kısa bir aranın ardından devam eden gece, yaşları 8 ile 12 arasında değişen halk oyunları öğrencilerinin çeşitli yörelere ait gösterileri ile devam etti. Gecenin kapanışını ise; yaşları 7 ile 15 arasında değişen 53 modern dans öğrencisinin gösterisi ile son buldu. Gecenin sonunda Avcılarlı vatandaşları selamlamak için sahneye çıkan öğrenciler, Avcılarlı sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

SANATA DESTEK, SANATÇIYA DEĞER VEREN KENT AVCILAR

Gecenin sonunda konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ”Avcılar halkının vazgeçilmezi olan kültür sanat faaliyetlerimizi özenle sürdürmeye devam edeceğiz. Avcılar, sokaklarında müzik, kültür sanat faaliyetleri yapılan bir ilçe konumuna gelmiştir. Sanatın gücü ile; Özgür güçlü erdemli bireyler yaratmaya, sanata ve sanatçıya önem veren Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.