Avcılarda Coşkulu Ulusal Egemenlik Bayramı Kutlaması

Avcılar Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’ sebebi ile Avcılar’da yoğun bir kutlama programı düzenledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kaymakamlık binasında yapılan resmi törene katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, buradaki törenin ardından Avcılar Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törene katıldı. Avcılarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunduğu törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

ÇOCUKLARA FESTİVAL TADINDA BAYRAM

Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bayram kutlamaları, saat 12.00’da Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde, Uygur Sanat Tiyatrosunun ‘’Gökkuşağının Altında’’  isimli tiyatro oyunu ile başladı.

Avcılar Belediyesi Cihangir Mahallesi Çocuk Evi’nde “23 Nisan Çocuk Şöleni” düzenlendi.  Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Egemenliğimizin teminatı olan çocuklarımız ve velileri ile birlikte bayramı kutladı. Saat 13.00’da başlayan şölende; yüz boyama, kum boyama atölyesi, resim atölyesi, kukla ve heykel atölyesi, fotoğraf çekim alanları, 10D sinema, çeşitli sahne gösterileri, çocuk oyun alanları ve sürpriz ikramlar ile çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Programda konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli sözlerine 23 Nisan dolayısı ile protokolü çocuklara vererek başladı. Atatürk’ün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sadece Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan çocuklara değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirtti. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, çocukların öğrendiklerinin yarısını 6 yaşına kadar öğrendiğini, bu sürecin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu süreçte profesyonel eğitim almaları gerektiğinin altını çizdi. Anneleri çalışmayan, kreşe gidemeyen çocuklar için Avcılar Belediyesi tarafından çocuk kulüplerinin kurulduğunu, haftanın altı günü açık olacak kulüplerden, çocukların ve annelerinin iki yarım gün ücretsiz faydalanacağını belirtti.

CUMHURİYET ÇOCUKLARINDAN DEV KONSER

Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programı akşam gerçekleşen konserle devam etti. Avcılar Belediye Konservatuarı eğitmenleri ve çocuk öğrencilerinden oluşan ‘’Cumhuriyet Çocukları Konseri’’ Avcılar halkının yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Koro Şefi’nin de çocuk olduğu konserde Türk Sanat Müziği, Gitar, Piyano, Keman, Bağlama ve Türk Halk Oyunlarından oluşan 82 öğrenci sahne aldı. Çocukların performansını Avcılar halkı heyecan ve gururla izledi.

Gösterinin sonunda açılan pankart ile velilere teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmada; ‘’Geleceğimize ışık tutan, Laik Türkiye’nin teminatı çocuklarımızın ‘Çocuk Dostu Belediyecilik’ anlayışımız ile hep yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onlara bilimin ışığında aydınlık bir gelecek temenni ediyoruz’’ dedi. Konuşmasının ardından Başkan Toprak, 82 çocuk ile birlikte İzmir ve 10. Yıl Marşını söyledi.  Gecenin sonunda Avcılar halkı ve çocuklar Başkan Toprak’a teşekkür ederek bol bol fotoğraf çektirdi.