Avcılar’da Çevreci Çocuklar Yetişiyor

Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde, Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği politikayı örnek alarak, verdiği tüm hizmetleri akademikleştirerek ve kurumsallaştırarak Avcılar halkına sunmaya devam ediyor.

Önce sorunun tespitini yapan Avcılar Belediyesi ilgili müdürlüğünü konunun çözümü için görevlendiriyor. Sorunun çözümünden sonra ise Avcılar’da yaşayan vatandaşlara çözümün devamlılığını sağlamak için bilinçlendirme eğitimleri veriyor.

Daha temiz bir çevre için ortak bilinçle hareket edilmesi gerektiğine inanan Avcılar Belediyesi, Çevre Eğitim Projesi (ÇEP) başlıklı eğitim seminerleri ile Avcılar’da yaşayan çocuklar ve gençleri çevre ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirmeye devam ediyor. Çevreye daha duyarlı bir toplum oluşturmak için her yıl okullarda Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü teknik personeli tarafından öğrencilere eğitimler veriliyor. Çevre Eğitim Projesinin son adresi ise Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde bulunan Toki Salih Şükriye Yoluç Ortaokulu oldu. Yaklaşık 2 yüz öğrencinin katıldığı eğitim seminerinde geri dönüşüm konuları hakkında bilgi verilirken, atıkların hepsinin çöp olmadığı anlatıldı.

ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM İNSANA VERİLEN ÖNEMLE EŞİTTİR

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de büyük özen gösterdiği bu konu ile ilgili olarak ; “Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir. Çeşitli nedenlerden dolayı çevrenin tahrip edilmesi ve kirletilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve gelecek nesillerimiz için büyük tehlike oluşturmaktadır. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevreyi korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin önemli görevlerinden olmalıdır. Çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Çevreye verilen önem de insan varlığına verilen önemle eşittir” dedi.