Avcılar Belediye Meclisi Ortak Deklarasyonu

Avcılar Belediye Meclisi, 19 TEMMUZ 2016 tarihinde saat 10.00’da Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından toplantıya çağırıldı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda 15 Temmuz 2016 günü yaşanan olağanüstü durum ve darbe girişimi ile ilgili, T.B.M.M. ve İBB Meclisi’nde olduğu gibi Avcılar Belediye Meclisinde de ortak deklarasyon yayınlandı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından okunan deklarasyon ise şöyle;

‘‘Bizler Avcılar Belediye Meclisi çatısı altındaki CHP  ve Ak Parti Grupları ve tüm meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz Gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk Demokrasi Tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz milletin her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesi bulunacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Avcılar Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Avcılar halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.

Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun.’’

FOTO GALERİ