AVCILARLI KADINLARA EKONOMİ VE İHTİYAÇ EĞİTİMİ

Avcılar Belediyesi Gülsevin Buket Değirmenci Kadın, Aile ve Dayanışma Merkezi’nde; Kadınlar için sosyal ve toplumsal hayatta dair eğitimler güncel konular ile devam ediyor.

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programımızda (KİHEP) 4. Grup, Tanışma ve İhtiyaç Saptaması programıyla eğitimlere başladı. Yayınlanan Ekim Ayı programının ikinci haftaki konusu;   Gündelik ihtiyaçlar ve ihtiyaç sapması. Alanında uzman psikologlar tarafından verilen eğitimde, günlük hayatımızda ve yaşam alanlarımızda karşılaştığımız, problemlerden kaynaklanan ihtiyaç temelli olmayan etkenleri belirlemek ve düzenlemek.  Çevremizdeki uyarıcıların düşünceleri karşısında yapılması gerekenleri, uzman psikologlar eşliğinde interaktif bir şekilde sorunların çözülmesi sağlamak. Aday katılımcılar, Avcılar Belediyesi Çağrı Merkezi’den (444 6 989) eğitimler ve seminerle ilgili detaylı bilgiye ulaşılabilirler.

Avcılar Belediyesi ‘Kadın Dostu Belediyecilik’ kapsamında Mayıs 2014’de Kadın ve Aile Müdürlüğünü kuran Türkiye’de ilk ilçe Belediye olması bakımından dikkat çekiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını mevcut edilgen durumdan  etken pozisyona geçmesi için çalışmalar yürütüyor. İstanbul’da tek kadın belediye başkanı olması sebebiyle kadın hakları konusunda çalışmalarına göreve geldiğinden beri büyük önem veren Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İstanbul ve Avcılar’da kadınların sesi olmaya yaptığı projelerle devam ediyor.